آنتن مرکزی

 

آنتن مرکزی

آنتن مرکزی


در این متن در مورد آنتن مرکزی که مورد نیاز هر خانه ای می باشد صحبت می کنیم در آپارتمانهای پر جمعیت یکی از معضلات، وجود دیش های متععد بروی پشت بام می باشد که چهره ای زشت را بر پشت بام بوجود می آورد و گاهی بدلیل تعدد دیش ها راه رفتن بروی بام کاری دشوار می شود، از طرفی همیشه نیاز به کسی هست تا احتمالا تک تک دیش ها را تنظیم کند و این ممکن هست هزینه ای بسیار را بر تک تک طبقات تحمیل کند.

راهی وجود دارد تا از دست آنهمه بشقاب زشت بروی بام راحت شد و با نصب آنتن مرکزی همه ی طبقات از یک دیش برای هر جهت استفاده کنند در زیر به معرفی لوازم مورد نیاز آنتن مرکزی و نصب آن می پردازم.

لوازم مورد نیاز برای نصب آنتن مرکزی

همانطور که در نصب دیش های معمولی نیاز به LNB برای دریافت سیگنال هست در آنتن مرکزی هم به دستگاهی مشابه به نام LNC نیاز داریم، تفاوت LNC با LNB تنها در تفکیک رنج فرکانسی می باشد .

این به معنی است که در LNB تمام فرکانس های H High و V High و همچنین H Low و V Low همگی بصورت یکجا دریافت می شود اما در LNC هر دسته از فرکانس های هاریزانتال قوی و ضعیف و همچنین ورتیکال قوی و ضعیف، از یکی از ۴ خروجی LNC خارج می شوند، بنابراین هر LNB بصورت استاندارد یک خروجی دارد و هر LNC چهار خروجی دارد و فرکانس ها به چهار دسته همانند مثال زیر تقسیم می شوند:


۱۰۷۱۹ – عمودی ( فرکانس پایین)
۱۰۸۵۳ – افقی ( فرکانس پایین )
۱۲۳۴۱ – عمودی ( فرکانس بالا )
۱۲۳۶۰ – افقی ( فرکانس بالا)


اما شاید این سوال پیش بیاید که چگونه تشخیص دهیم که کدام یک از پورت های LNC مربوط به رنج پایین و یا بالاست؟ در جواب باید گفت معمولا در کنار LNC ها مقادیری مانند مثال زیر قرار می دهند که به کمک آن می توان انتخاب صحیحی داشت:


۱- V-L یا V-0KHZ ( خروجی فرکانس عمودی رنج پایین )
۲- H-L یا H-0KHZ ( خروجی فرکانس افقی رنج پایین )
۳- V-H یا V-22KHZ ( خروجی فرکانس ورتیکال رنج بالا)
۴- H-H یا H-22KHZ ( خروجی فرکانس افقی رنج بالا)


قطعه ی دیگری که در نصب آنتن مرکزی مورد نیاز است مالتی سوییچ می باشد که بسته به تعداد طبقات و تعداد جهت مقدار ورودی و خروجی آن متفاوت است، بطور مثال قصد دارم دو جهت ترک ست و هاتبرد را یرای ۱۲ واحد نصب کنیم بنابراین به یک سوییچ ۹ به ۱۲ نیاز داریم و اگر بخواهم چهار جهت هاتبرد، ترک، نایل و اینتل ست را برای ۱۲ طبقه دریافت کنم به ۴ تا LNC و یک سوییچ ۱۷ به ۱۲ نیاز دارم.

یعنی خروجی هر LNC که ۴ تا پورت هست به ورودی سوییچ متصل می شود که جمعا به عدد ۱۶ می رسد، لازم بذکر است که می توان برای کم کردن هزینه، رنج فرکانسی خاصی را که برنامه های آنچنانی ندارد و یا در آن منطقه قابل دریافت نیست را حذف کرد، بطور مثال در اینتل ست فقط نیاز به رنج فرکانسی هست که کانالهای استانی بروی آن قرار دارد، بنابراین می توان فقط آن رنج فرکانسی خاص را به ورودی سوییچ وصل کرد و ۳ پورت دیگر را فاکتور گرفت و یا برای عرب ست فقط از ۲ پورت استفاده کرد.

آنتن مرکزی

نصب آنتن مرکزی

دو ماهواره ی ترک ست و هاتبرد برای ۱۲ واحد نصب شده، از هر LNC چهار رشته سیم به ورودی سوییچ متصل شده که مجموعا ۸ تا از ورودی های سوییچ را پر می کند، اما یک ورودی باقی می ماند، بروی مالتی سوییچ ها یک ورودی اضافی وجود دارد که مربوط به آنتن هوایی و کلا باند فرکانسی UHF و VHF می شود، نکته ی مهم دیگر اینست که سعی کنید در هنگام وصل کردن کابل از LNC به سوییچ بروی آنها علامت بزنید تا در صورت خرابی های بعدی ، دچار سر در گمی نشوید.

بهتر است برای نصب آنتن مرکزی از دیش های آفست دار استفاده کرد، اینگونه دیش ها که نسبت به نوع معمولیش قیمت بالاتری دارند، از یک نوع آلیاژ خاص ساخته می شوند که درصد گیرندگیشان را بالا می برد و علاوه بر آن چهره ی زیبایی هم دارند، بوسیله ی این دیش ها می توان فرکانس های ضعیف را که با دیش معمولی قابل دریافت نیست، بخوبی دریافت کرد. بهتر است بعد از اتمام کار در مسیر هر خروجی از IN Line Amplifier استفاده کرد.

کار این وسیله تقویت سیگنال خروجی سوییچ است، معمولا در ساختمان هایی که طول سیم بیشتر از ۳ طبقه باشد افت سیگنالی بدلیل مقاومت سیم بوجود می آید که برای برطرف کردن آن وجود چنین وسیله ای لازم است، اصولا سعی کنید برای نصب آنتن مرکزی و به حداقل رسیدن فریز و یا پارازیت از مرغوبترین سیمی که می شناسید استفاده کنید.

آنتن مرکزی



حال بعد از نصب دیش و اتصال کابل ها به سوییچ و اتصال خروجی به رسیور نوبت به تنظیم دایسک می شود، فرض را بر این می گیرم که دو جهت ترک ست و هاتبرد را نصب کرده ام و اتصال کابل ها به صورت زیر است:

در این صورت باید در منوی رسیو، ماهواره ها رو به صورت زیر تعریف کنم:


ماهواره هاتبرد = دایسک ۱ یا دایسک A یا ANT 1
ماهواره ترک ست = دایسک ۲ یا دایسک B یا ANT 2 ۱- چهار کابل ماهواره هاتبرد به ورودی های شماره ۱ مالتی سوییچ ۲- چهار کابل ماهواره ترک ست به ورودی های شماره ۲ مالتی سوییچ


بعد از تنظیم رسیورهای هر ۱۲ طبقه به صورت بالا ،کار نصب به پایان می رسد، اگر مراحل فوق را بدرستی انجام داده باشید، هر ۱۲ واحد بدون مشکل ماهواره هاتبرد و ترک ست را خواهند داشت، در صورتیکه یکی از ماهواره ها در واحد خاصی دریافت نشد ، دوباره تنظیمات دایسک را بررسی کنید و اگر مشکل همچنان ادامه داشت ممکن است ایراد از سیم کشی باشد، مراحل بالا را با دقت انجام دهید تا به باز بینی مجدد گرفتار نشید، در صورت عدم مشکل شما توانسته اید آنتن مرکزی نصب کنید.

آنتن مرکزی بدون رسیور

-1- آنتن مرکزی بدون رسیور : در این سیستم که اغلب در بیمارستانها یا هتلها مورد استفاده قرار می گیرد همانطور که گفته شد نیازی به رسیور نیست و در اصل از یک دستگاه مبدل ( یا کونورتر) استفاده میشود که کار این دستگاه دریافت سیگنالهای یک یا چند دیش مختلف و تبدیل فرکانسهای مشخصی از این ماهواره ها به سیگنالهای تلویزیونی است.

در نتیجه بعد از این کار در هر اتاق قادر خواهید بود که مثلا ۴ یا ۶ یا ۱۰ یا ۲۰ برنامه ماهواره ای را مانند برنامه های تلویزیونی که بوسیله آنتنهای معمولی تلویزیون قابل دریافت هستند را در کانالهای از پیش تعریف شده ای دریافت کنید ( مثلا برنامه vox در کانال ۱۱ //// برنامه RTL در کانال ۲۴ ///// و الی آخر)


مزیت این سیستم در این است که اولا نیازی به استفاده از رسیور در هر اتاق و همچنین نیازی به کابل کشی مجزا و جداگانه از هر اتاق تا محل نصب کونورتر وجود ندارد. بلکه فقط استفاده از یک کابل و پخش آن در اتاقهای مختلف کافی است .از طرف دیگر میتوان در صورت نیاز در دستگاه کونورتر برنامه ها وهمچنین کانال آنها را تغییر داد.!! ( برای مثال میتوان به جای برنامه vox برنامه RAI را انتخاب و آن را در کانال۱۱ یا کانال دیگری پخش کرد ).


عیب این سیستم در این است که تعداد برنامه های قابل دریافت همانطور که قبلا گفته شد فقط به تعداد مشخص از قبل تعریف شده ای محدود است ( یعنی مثلا در مجموع فقط قادر به دریافت ۴ یا …..یا ۲۰ یا …… برنامه خواهید بود. طبیعتا متناسب با افزایش تعداد برنامه ها بر قیمت این سیستمها نیز افزوده می شود.

آنتن مرکزی


آنتن مرکزی با رسیور :

2- آنتن مرکزی با رسیور : این سیستم نیز بطور کلی به دو دسته تقسیم می شود:
۲-۱ سیستم یک کابلی ( Ein Kabel Lösung ) : در این سیستم در اصل بدلیل استفاده از نوع بخصوصی از ال ان بی هر دو پولاریزاسیون افقی وعمودی تبدیل به یک پولاریزاسیون می شوند و در نتیجه مزیت این سیستم آن است که نیازی به وصل کابل جداگانه از هر رسیور تا ال ان بی وجود ندارد.


عیب این سیستم در این است که بدلیل محدود بودن پهنای باند و غیر ممکن بودن تبدیل کامل هر دو پلاریزاسیون افقی و عمودی به یک پلاریزاسیون طبیعتا امکان دریافت تمامی برنامه های یک ماهواره وجود ندارد .
نکته مهم در صورت استفاده از این سیستم این است که جهت جلوگیری از تداخل ولتاژهای ۱۴ یا ۱۸ ولت رسیورها و صدمات ناشی از این تداخلات !!!!! باید ولتاژ خروجی تغذیه ال ان بی در همه رسیورها خاموش باشدو یا از پریزهای آنتن ویژه ای استفاده کرد که دربرابر ولتاژ ۱۴ یا ۱۸ ولت DC عایق هستند.

سیستم آنتن مرکزی استاندارد:

از این سیستم معمولا زمانی استفاده میشود که تعداد رسیورها بیشتر از ۴ (و اخیرا ۸ ) عدد باشد .
دراینصورت به ازای هر ماهواره باید از یک ال ان بی با ۴ خروجی مختلف و متفاوت استفاده کرد که این خروجیها عبارتند از :
vertical low
horizontal low
vertical high
horizontal high


بنابراین در حالت استاندارد و معمولی به ازای هر ماهواره نیاز به چهار ورودی مختلف خواهیم داشت که معمولا بر روی مولتی سویچها ورودیهای ذکر شده با یکی از علائم فوق مشخص شده اند :
VL یا V-0khz
HL یا H- 0khz
VH یا V-22khz
HH یا H-22khz


غالبا در مولتی سویچها یک ورودی جهت اتصال سیم آنتن تلویزیون نیز وجود دارد .
در نتیجه معمولا میتوان براحتی با توجه به نکات ذکر شده از مشخصات یک مولتی سویچ آگاه شد. ( برای مثال 5/12 بدین معنی است که این سویچ برای یک ماهواره و ۱۲رسیور است ——–و 9/16 بدان معنی خواهد بود که این سویچ برای دو ماهواره و ۱۶ رسیور است.


نکته دیگری که باید بدان نیز اشاره کرداین است که معمولا در سیستمهای آنتن مرکزی درصورتیکه تعداد رسیورها بیش از ۱۶ عدد باشد از مولتی سویچهای ویژه ای استفاده میکنند که تعداد خروجیهای آنها قابل افزایش است.!!!!!!!

مزایای سیستم‌های آنتن مرکزی

• تعداد دستگاه های ریسیور کمتر
• امکان دسترسی راحت تر به قطعات یدکی
• کاهش قابل توجه فضا جهت نصب و پیاده سازی آنتن
• قابلیت توسعه پذیری آسان
• جلوگیری از نصب چندین آنتن در پشت بام
• کاهش تعداد سیم های آنتن و هزینه سیم کشی
• کاهش آثار مخرب و القایی آنتن ها
• تامین سیگنال با قدرت متناسب با واحد‌های هر یک از طبقات ساختمان و جلوگیری از ایجاد نویز
• مقرون بصرفه بودن هزینه های آنتن مرکزی
• تعمیر و نگهداری آسان آنتن مرکزی
• تهیه تصاویر شبکه‌های مختلف با کیفیت یکسان
• امکان ایجاد شبکه مختص تلویزیونی برای ساختمان

آنگونه که بیان شد آنتن مرکزی راه حلی کاملا مفید و کاربردی برای گرفتن سیگنال های شبکه های تلویزیونی است. در ساختمان هایی با تعداد طبقات بالا برای این که بتوان از شر انبوهی از آنتن ها رهایی یافت بهترین راه آنتن مرکزی است.

آنتن مرکزی می تواند براحتی تصویری یکسان و کاملا شفاف از شبکه های تلویزیونی به تلویزیون های تمام مجتمع ارسال کند و از این طریق موجب می گردد تا دیگر احتیاجی به هزینه های اضافی هر واحد برای کابل کشی و آنتن مجزا نباشد. علاوه بر آن باعث کاهش اشغال فضا در پشت بام می شود. کاربران تلویزیونی نیز با این آنتن ها راحت ترقادر هستند به مقاصد خود برسند.

مشاور ، طراح ، تامین کننده و مجری انواع سیستم های اتوماسیون خانگی ، تجهیزات کنترل تردد ، خانه های هوشمند و حفاظت پیرامونی.

برای کسب اطلاعت بیش تر از مشاوران و کارشناسان رایگان ما استفاده کنید.
تلفن تماس : 44053033-021  

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

موانع اتوماتیک یا راهبند

دربازکن وی تو اتوماتیک

راه اندازی سیستم تورمکس: